طرفداران بنیصدر در مجلس اول، فراکسیون کوچکی را تشکیل میدادند و چون اکثریت با جناح مخالف بنیصدر بود، نمیتوانستند علناً کاری انجام دهند، ولی خواستههای خود را از طریق رئیسجمهور مطرح میکردند. فراکسیون همنام(نهضت آزدی) و فراکسیون دفتر هماهنگی مردم با رئیسجمهور به برنامههای دولت رجایی رأی منفی دادند. به طوری که رأیهای مخالف کابینهی شهید رجایی ...
تلاش و تأکید رضاشاه بر اینکه تمامی تصمیمگیریهای کلان وی میبایست مهر تأیید مجلس را اگرچه بهصورت فرمایشی داشته باشد، مؤید آگاهی مشاورین وی از این مسئله است که شکستن آشکار هیمنهی مجلسی که نماد واقعی انقلاب مشروطه تلقی میشد، چه عواقبی ممکن بود برای سلطنت وی در پی داشته باشد.
تاریخ در رابطه با دوره پهلوی و سبک دموکراسی در آن ایام روایت های جالبی دارد. روایت هایی که نشان می دهد تا چه اندازه روحیه رضاخانی با مجلس و نمایندگان مجلس سازگاری داشته است!
تصویری از انقلابیون مسلح که در مقابل مجلس شورای ملی سنگر گرفته و آماده مقابله با نیروهای طرفدار شاه هستند. این عکس به تاریخ 23 بهمن 1357 یعنی یک روز پس از اعلام بی طرفی ارتش و پیروزی انقلاب اسلامی برداشته شده است. این عکس از مجموعه آرشیو "اتو بتمن" انتخاب شده و عکاس آن نامعلوم است.
علیرضا زاکانی نماینده مجلس با انتشار عکس نوشتی با موضوع پهلوی بدتر از قاجار به ماجرای مجلس دوماهه زمین داران و دوسال مملکت داری بدون مجلس در این دوران اشاره کرد.
فرا رسیدن پنجمین دوره از انتخابات مجلس خبرگان رهبری،فرصتی مغتنم است که فراز و فرودها و چالشهای ادوار قبلی این مجلس و نیز مواضع آن مورد بازخوانی قرار گیرد.
در دوره کشف حجاب رضاخانی زنهای یزد به نمایندگان مجلس نامه نوشتند و ستمهایی را که بر آنان میرفت شرح دادند: خدا میداند اگر یک نفر از ماها با روسری یا چادرنماز به دست یک پاسبان میافتاد مثل اسرای شام با ماها رفتار میکردند.
نامزدهای انتخابات دوره دوم مجلس شورای ملی برای ورود به مجلس باید ملکی به ارزش ۲۵۰ تومان در اختیار داشته، ۱۰ تومان مالیات پرداخت کرده و سالانه نیز ۵۰ تومان عایدی داشته باشند.
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی در ششمین همایش تاریخ مجلس با بیان قدرت مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس بیست و یکم و دوم شورای ملی قوانینی تصویب کرد که ننگ ایران بود و در آن مجلس با قیام و قعود، قطعهای از ایران جدا شد.
۶۰ سال پیش در چنین روزهایی، شهید سیدمجتبی نواب صفوی رهبر فدائیان اسلام و یارانش، در پی حمله نافرجام به حسین علاء نخستوزیر وقت، دستگیر و مورد شکنجههای سخت و سبُعانه قرار گرفتند.
کنسرسیوم قراردادی یکطرفه بود که بهدنبال کودتای 28 مرداد و ازسرگیری روابط ایران و انگلستان برقرار گردید و حاکمیت کشور بر منابع نفتی را نقض کرد. این قرارداد بهراحتی تلاشهای چندسالهی مبارزات مردم برای ملی کردن صنعت نفت را نادیده گرفت.